Hvorfor blive Zoneterapeut?

Zoneterapi er en meget gammel og velafprøvet behandlingsform. Det er den mest udbredte form for alternativ behandling herhjemme. I 2003 havde hver femte dansker prøvet at få zoneterapi, og 7,6% af alle danskere benyttede behandlingen. I 2013 angav 27% af danskerne at have benyttet alternativ behandling indenfor det seneste år, og blandt kvinder i alderen 25-54 år var tallet 40%, mens 65-70% af kvinderne og 45-50% af mændene i denne aldersgruppe havde prøvet komplementær behandling på et eller andet tidspunkt i deres liv.

Zoneterapi er en dejlig og behagelig behandling at modtage, ligesom den også er dejlig at give. Berøringen udløser afslappende hormoner hos både klient og behandler. Som zoneterapeut får man et helt specielt forhold til fødder, for fødderne rummer så mange informationer og muligheder.

citattegn‘Not all of us can do great things, but we can do small things with great love’  MOTHER TERESA

Når man først har lært håndværket, har man det med sig overalt. Alt, der kræves, er et par fødder og et par hænder, gerne lidt creme og evt. en briks.

Det er meget meningsgivende og dejligt at kunne gøre en forskel for de mennesker, som søger ens hjælp. Zoneterapi virker på utroligt mange skavanker, men har også sin fulde berettigelse som forebyggende behandling af raske mennesker, som via behandlingen bliver støttet i at slappe af og restituere.

De fleste mennesker er glade for at få zoneterapi. Det er dejligt at få sine fødder gennemarbejdet, fødder som normalt ikke får meget positiv opmærksomhed. De fleste mærker også undervejs reaktioner i selve kroppen som f.eks. bølger af varme og energi, områder som bliver aktiveret og/eller en rar følelse af afslapning og tyngde.

Alle dele af kroppen har tilhørende zoner under fødderne

Alle dele af kroppen har tilhørende zoner under fødderne

Fordi så mange danskere har taget zoneterapien til sig og er så glade for behandlingerne, at behandlingsformen efterhånden er blevet anerkendt, yder ‘danmark’ tilskud, ligesom rigtigt mange forsikringsselskaber betaler behandlingerne for deres medlemmer.

Behandlingsformen appellerer til begge køn og alle aldersgrupper. Man kan give zoneterapi til nyfødte, til småbørn, store børn, til kvinder i fertilitetsbehandling, til gravide, alle voksne, også syge og stressede, ligesom det også er meget gavnligt for ældre mennesker.

Som Zoneterapeut møder man endvidere særdeles mange forskellige mennesker, som man hurtigt kommer ret tæt på, fordi behandlingsformen indebærer berøring og ofte samtale. Så hvis man godt kan lide mennesker og holder af personlig kontakt, er det et rigtig godt håndværk at lære.

cirkle1-100x100